AIKAISEMPIA KILPAILUITA

11.10.2003 Lammi-ralli
(Starlet,Pimiä/Eskola) 

Sateisena aamuna team kokoontui tuttuun maisemaan ja nousi autoihin lähtien kohti kilpailupaikkaa. Odotettavissa oli tiukkaakin tiukempaa taistelua, sillä olihan kyseessä F-cupin päätöskisa ja Petellekin kotikisa suht tutuilla teillä, kuten monelle muullekin paikalliselle kuljettajalle.

EK1
Sade alkoi yltyä lähtiessämme kohti lähtölavaa, mutta se ei tunnelmaa haitannut, koska uskoimme alla olevan keliin sopivaa pyörää. Pito olikin hyvän tuntuinen, vaikka liukasta oli silti. Hieman meinasi ajamattomuus vaivata.Heilahti aina välillä liian pieni vaihde mutkassa silmään, mutta se tultiin minkä kerettiin. Lopun talonpihassa vasurissa sitten tulimme liian leveällä linjalla, mutta tulimme samalla vauhdilla takaisin tielle. Maalissa aika näytti aivan f-sarjalaisten kärkeen kyllä aika lohduttomalta, mutta toisaalta sarjan ulkopuolisien suhteen ihan kohtalainen. Hieman, kun saadaan tuntumaa keliin lisää, niin eiköhän se aika siitä parane ja 3:sta eteenpäin oli tiedossa jo tutumpaa tietä.

EK2 
Jos oli rengas sopinut ykköselle, niin kakkosen savipinnalla ajaminen tuntui enemmänkin luistelulta kuin ajamiselta. Ajo itsessään sujui kuitenkin mainiosti, mutta siitä huolimatta parin kilsan kohdalla autossa kuului kommenttia, että pitäisi hieman rauhoittaa, kun on niin liukasta. Eipä siinä sitten montaa sataa metriä mennytkään, kun auto liukui ajouralta hieman sivuun, eikä mitään ollut enää tehtävissä. Siellä sitä vasta liukasta olikin. Vauhtimme ei ollut kova, kun siirryimme tieltä pellolle, mutta pudotus oli sen verran suuri, että katolleenhan auto sitten kääntyi. Takaisin tielle pääsy vei yli kaksi minuuttia ja koska vaurioitakin oli syntynyt riittävästi, niin ei kun auto seuraavalle liittymälle ja katsomaan kilpailua. Tulihan siinä leveätä linjaa ja muutamaa jouduttiin työntämään, mutta ei siinä kukaan muu autoa nurin saanut.

Tutut tiet muodostuivat suurelle osalle oman kylän kuskeista ylitsepääsemättömiksi ja aika moni lähiseudun kuljettajasta keskeytti jo ensimmäiselle kiirustaipaleelle. Koska katto on saanut vuosien varrella joskus ennenkin kipeää, päätettiin siihen vaihtaa uutta peltiä tilalle ja samalla maalata auto talliin ilmestyneen Ankan punavalkoiseen väritykseen.