Raportit 2008

19.1 ValUa_Talviralli
9.2  Laihia_ralli
8.3 Waltikka_ralli
17.5 Black_Rocket_ralli
18.5 Pakkauspojat_asvaltti_sprint
24.5 Teijo_Talo_ralli
14.6 Keski-Uusimaa_ralli
7-9.8 Lahti_Historic_EM_ralli
23.8 Autoluojus_ralli
13.9 Neste_Jari-Pekka_ralli
4.10 Nuutajärvi Lasiralli 

ValUA Talviralli  19.1.2008 (VW Golf,Patjas/Eskola)

 
Oikeastaan talviralliksi tätä kisaa ei juuri muusta tiennyt kuin nimestä. No ennen kisaa sentään satoi hieman, mutta ei se vielä talvea tehnyt. Auton valmistuminen meni aika tiukalle, joten teippaus suoritettiin vasta kisaa edeltävänä päivänä. Kunnon testiä ei myöskään ehditty ajaa, mutta moottori oli suurelta osin edelllisestä korista ja suurimmat muutokset olivat alustassa. Katsastus sujui joutuisissa merkeissä, eikä tunnelmaa latistanut edes alkanut räntäsade.

EK1
Kyseessä oli varsin lyhyt erikoiskoe, mutta sekin olisi ajettava, jotta maaliin pääsisi. Ei ole kenenkään etu, että kelit ovat olleet tälläiset. Kesäkeliin ei paljon muuta eroa ollut, kuin että nyt ajettiin piikkipyörin. No ei tie nyt ollut kulunut, kuin osittain pahalle uralle. Matka sujui ihan hyvin, kun vain muisti pitää kaasun pohjassa. Heti ensimmäisessä mutkassa meinasi olla ohjelmaa ja taisi siinä sisäpenkan aurauskeppi saada osuman. Kaikki meni ensimmäiseen risteykseen asti kohtuullisen hyvin, mutta sitten alkoi voima loppumaan koneesta ja hetken päästä ajelimmekin rauhallisesti kohti maalia. No koneessa oli selvästi vikaa ja edessä oli keskeytysilmoituksen jättäminen.

Katse siirretään nyt seuraaviin kisoihin. Kone avattiin jo samana iltana ja vikakin löytyi. Nyt vain katseet kohti seuraavaa kilpailua ja toivottavasti jäisi aikaa mahdolliselle testaamiselle. Ja toivottavasti TALVI tulisi oikeasti.

Laihia ralli  9.2.2008 (VW Golf,Patjas/Eskola)

 
Eipä keli ollut vieläkään kovin talvinen, mutta lunta oli kuitenkin sen verran, että sanoa saa. Vettä tosin satoi pitkin päivää, joten huoltoalueena ollut luistinradan reunus oli jonkin verran liukas.  Edellisenä päivänä olimme hiipineet Laihian lähimaastoon, joten olimme aamulla reippaina katsastuksessa ja pyörimässä kilpailukeskuksessa.

EK1
Juttelut ennen erikoiskoetta jäivät aika vähiin, kun sadetta pidettiin autossa. Alku lähtikin hyvin liikkeelle, mutta urassa pysyminen tuotti pientä ongelmaa. Ajoura oli itse asiassa kestänyt hyvin, mutta sen ulkopuolella oli pelkkää "loskaa", jossa pitoa ei ollut nimeksikään. Muutaman kerran auto lähti ns lapasesta ja luotto keliin/autoon ei ollut paras mahdollinen. Ilmeisesti alussa oiottiin sen verran, että aurauskeppi löi kuskinpuoleisen etulyhdyn lasin rikki.

EK2

Nyt alkuosuus oli pienempää tietä ja yritettiin tulla sen mitä luonto antoi myöten. Mokattiin yksi risteys ja sen jälkeen tultiin pienellä raivolla, kunnes tultiin taas pitkää luisua toivoen, ettei osu mihinkään tai ainakaan menisi syvään ojaan.

EK3

Kilpailun pisin erikoiskoe jatkui samaan tapaan, eikä tunnelma autossa ollut mitenkään riemukas, mutta edelleen oltiin reitillä, sillä autoja oli aika paljon jo meidänkin numerolla tien sivussa. Suurin tapahtuma pätkällä tapahtui erikoiskokeen loppuosalla, kun Axel Lindholm pyyhkäisi yli 90 risteyksessä ohi, että heilahti. Onneksi huomasimme auton ajoissa, joten emme aiheuttaneet heille harmaita hiuksia. Pätkän jälkeen käytiin pahoittelemassa asiaa, mutta hyvin oli kuulemma saanut tietä.

EK4
Tässä vaiheessa suurin yritys oli jo jäänyt taa ja nyt vain pidettiin huolta, että saadaan auto maaliin. Edellisellä pätkällä meidät ohittanut Axeli oli suistunut, joten ei ollut ohituksesta loppujen lopuksi tällä kertaa hyötyä.

EK5
Voisi sanoa, että ajelimme viimeisen pätkän rennosti läpi liikoja repimättä ja varmistimme näin kauden ensimmäisen pisteen.

Tunnelmat kisan jälkeen eivät olleet parhaat mahdolliset. Toisaalta nyt pääsimme maaliin ja tekniikka kesti. Nyt on aikaa taas parantaa autoa ja tulihan kilometrejä reilusti, niin tiedetään mitä osa-alueita pitää kehittää. 
  

Waltikka-ralli 8.3.2008 (VW Golf,Patjas/Eskola) 

 
Ennen Valkeakoskea autoa testattiin ja parannettiin monella osa-alueella. Täten odotukset kisasta olivat varsin korkealla, varsinkin kun keli oli talvisin tämän kauden Cupin kisoissa, vaikka olikin jo maaliskuun alku. Outoja ovat talvet tänä päivänä. Ei kun kohti ensimmäistä erikoiskoetta hyvillä mielin.

EK1
Peli loppui jo lähtöviivalle, mutta saatiinhan sentään annettua kerran paperit. Siis kun kytkin nousi, niin auto nytkähti ja kuului pamaus. Yhteys pyörien ja moottorin välillä oli kadonnut. Vetoakselin murros oli murtunut ja työnsimme auton pois at-alueelta ja annoimme muiden jatkaa kilpailua. No ei ainakaan ollut pitkä matka jättää keskeytysilmoitusta.

Ennen kuin pääsimme lähtemään kotiin, niin piti odottaa erikoiskokeen loppua. Onneksemme lähdön kohdalla oli erittäin positiivinen pariskunta keiden luokse saimme kahvikutsun. Kiitoksia vielä kerran ja oli tosi mukavaa katsella rallin lähtöä keittiön ikkunasta. Tämän jälkeen lähdemme sittenkin hyvillä mielin kotomatkalle.

Black Rocket ralli 17.5.2008 (VW Golf, Pimiä/Patjas) 
 
Joskus keväällä mietinnässä oli kaikenlaisia keinoja auton parantamiseksi. Ennen kevään testejä tehtiinkin päätös, että Iso Pete ottaa ajovuoron kevään ensimmäisessä rallissa ja saa samalla tuntumaa autoon. Kisan jälkeen meillä olisi kahden kuljettajan mielipide auton ajettavuudesta. Kerran käytiin testaamassakin, joten ihan kylmiltään Ison Peten ei tarvinnut kisaan lähteä. Pari kertaa Iso Pete oli aiemmin ajanut etuvetoisella testitilanteessa, mutta tositoimissa tämä olisi ensimmäinen kerta. Pikku Petellä taas oli edessä ensimmäinen kilpailu kartturin penkillä.

EK1
No tämä erikoiskoe meni lähinnä tuntuman hakemisessa. Sen verran kuitenkin ahnailla linjoilla ajettiin, että yhteen kiveen osuttiin, ja apukuskin pyöränkulma ei ollut enää optimaalinen. Kuitenkin ajaminen sujui suht mallikkaasti.

EK2
Vaikka tämä erikoiskoe oli Isolle Petelle varsin tuttu, niin uusi vetotapa, vieras auto ja ajotauko rauhoittivat ajoa. Sen verran kuitenkin vauhtia oli, että arvokasta tuntumaa autoon saatiin ja huollossa vaihdettiin ajatuksia mikä autossa oikein on pielessä. 

EK3
Mahtoi takana tulijoilla olla hauskaa, kun valojen vaihduttua kuljettaja nostaa kädet, kun antautuakseen. Takavetokuski unohti, että etuvetoisen ratista kannattaa pitää molemmilla käsillä kiinni. Tämä meni taas hieman paremmin, mutta mitään dramaattista ei tapahtunut enää lähdön jälkeen.

EK4  Selvästi huonokuntoisin erikoiskoe otettiin jo varsin rauhallisesti, koska viikon päästä oli edessä uusi koitos.

Maaliin saapui hyväntuulinen pari, vaikka tulos ei nyt niin kummoinen ollutkaan. Auton takapään toiminnassa oli vieläkin toivomisen varaa, sillä isoilla vaihteilla perä lähtee ikään kuin liitämään ja sitä joutuu sitomaan jarrulla. Levoton perä vaivaa myös luoton saamista autoon hitaammillakin osuuksilla. Taas olis viikko aikaa hakea ratkaisua auton ajettavuusongelmaan. Voidaan myös todeta että molemmat Petet selvisivät uusista haasteista hienosti. Auto ehjänä maalissa, eikä yhtään at:ta kisassa.

Pakkauspojat SM Asfaltti-sprint 18.5.2008 (Datsun 1600 SSS,Pimiä) 
Yksi yö ehdittiin nukkua, kun taas olimme hakemassa uusia kokemuksia. Isolle Petellä oli edessä elämän ensimmäinen asfalttisprint Nurmijärvellä. Olisimme odottaneet enemmän autoja luokkaan, mutta näillä mennään. Keli oli hieman nuhjuinen eli rata oli jonkinverran kostea, mikä ei varmasti helpottaisi uuteen pinnoitteeseen tutustumista. Rata vaikutti ajettavalta, vaikka reitti puikkelehti hallien välissä. 

Kierros 1
Varovaisesti liikkeelle ja järkevällä ajolla eka kiekka läpi. Lähtö onnistui hyvin ja kakkosta kehiin ja se oli siinä. Auto ehti kulkea rataa pari sataa metriä. Vetoakseliongelma pakotti siirtämään auton radan varteen. Vaihto-osaa ei ollut mukana, joten siirryimme toisella kierroksella katsojan rooliin.

Eipä siis vieläkään voi sanoa, että kovin paljon olisi asfalttipinnoitteesta kokemusta. Datsunilla ajetaan muutamia sprinttejä tänä vuonna.

Teijo Talo ralli 24.5.2008 (VW Golf,Patjas/Pimiä)

Nyt auton takapäätä oli muutettu radikaalisti. Autoa ei kuitenkaan ehditty testaamaan, mutta jo katsastuksessa käydessä auto tuntui paremmalta. Edessä oli Ison Peten toinen kartturikeikka, mutta ensimmäinen ei kestänyt kuin yhden erikoiskokeen verran.

EK1
No huh huh... Onpas muutos aiempaan huomattavan suuri ja kohti erikoiskokeen loppua luotto autoon parani koko ajan. Lähdössä vain kului ylimääräistä aikaa, kun maamoottori ei meinannut herätä kilpailuun. 

EK2 Tällä pitkällä erikoiskokeella etupää sai taas kivestä osuman ja pyöränkulma muuttui hieman, mutta ei huolestuttavasti. Nyt luottoa autoon löytyi ja nopeissa mutkissa pystyi ajamaan niin kuin tarkoitus on ollut ja isoilla vaihteilla ei tarvinnut nostella ja sitoa vauhtia. Hei tämä on kivaa!

EK3 Tämä lyhyt rykäisy meni hyvin, vaikka pyörän kulmat sekaisin olivatkin. Maalissa todettiin myös, että tyhjäkäynti oli noussut ärsyttävän korkealle, joten huollossa taas tekemistä riitti.

EK4  Ei tämäkään huonosti mennyt, mutta yksi auto pääsi livahtamaan luokassa edelle.

Maalissa saatoimme hymyillä hämmästyneinä, kun olimme luokassa kolmas, eikä yleiskilpailusijoituksessakaan ollut valittamista. Kuljettajapari totesi auton muuttuneen viikossa dramaattisesti parempaan suuntaan. Vielä kun saadaan etupyörien kulmat pysymään paikallaan, niin eiköhän sitä tulosta ala tulla cupin kisoissakin. Ainakin jos vertasi nyt mukana olleisiin cupin kilpailijoihin, niin vauhdin nousu talvesta on aika selvä.

Keski-Uusimaa ralli 14.6.2008 (Opel Astra, Paju/Eskola)

Sevelle tuli mahdollisuus osallistua vaihteeksi Sm-ralliin, kun Joni Paju tarvitsi nuotinlukutaitoista kartanlukijaa kotikisaansa. Nuotitus onnistui miehistön mielestä ihan hyvin vai miten se nyt oli. Kaikki pätkät saatiin nuotittaa tuttuun tapaan kahteen kertaan. Ainoa ongelma oli maastoon lisättävät hidasteshikaanit, joiden merkintä oli nuotitusvaiheessa jokseenkin epäselvät.

Kilpailuaamuna ilma oli mitä hienoin. Katsastuksessa alkoi sitten kerääntyä tummia pilviä, kun takalasien "heijastavat" kalvot piti poistaa. Aikaa kului, ennen kuin huoltomiehet ehtivät paikalle ja leima katsastuskorttiin saatiin. Pienenä lisäkommelluksena vielä Jonin vakiokartturi huitaisi Seveä kasvoihin avokämmenellä. Tilanne oli onneksi täysi vahinko (kädet liikkuivat tyyliin "näin ison kalan mä silloin sain") ja homma jatkui iloisella naurunremakalla. (Kirjoitettiin tänne, kuten silloin luvattiin:) 

EK1 Sen verran aikaa meni katsastuksessa ylimääräistä, että lähtölavalta napsahti heti muutaman minuutin myöhä. Erikoiskokeelle startattiin kuitenkin luottavaisin mielin ja meno maistui ensimmäisestä kurvista lähtien. Iloa kesti suunnilleen yhden kilometrin verran, kun huomio nyppy vasempaan tultiin liian kovaa ja linja meni leveäksi ja sitten alkoikin taivas ja tie näkymään vuorotellen. Kaksi kierrosta siinä sitten matkattiin sillä seurauksella, että toinen etupyörä puuttuu ja takapyörät sojottivat minne sattuu. Lisäksi ne surullisen kuuluisat takaikkunat olivat palasina pitkin peltoa. Jonkun vääräleuan lohkaisu katsastuksessa toteutui eli "Ihan sama ottaako ne kalvot pois, kun lasit tänään tippuu kuitenkin" 

Kilpailupari kävi vielä tarkastettava Mäntsälän terveyskeskuksessa, mutta jäykkiä niskoja lukuunottamatta muuta ei onneksi havaittu. Kiitoksia kaikille nostajille ja erityisesti kaljat tarjonneille katsojille ja monelle muulle. Jos jollakin on hyviä kuvia kyseisestä tapauksesta, niin olemme niistä kiinnostuneita, joten yhteystiedot vain palautteen kautta tulemaan.

Lahti Historic EM-ralli 7-9.8 (Toyota Celica 1600, Koskinen/Eskola)


Koska Iso Pete ei tänä vuonna Lahteen lähtenyt, niin Seve lupautui toisena vuonna peräkkäin nopeaksi tiedetyn Jukka "Juki" Koskisen kyytiin. Reitti oli muuttunut totaalisesti, sillä vanhoja nuotteja ei voinut käyttää yhdelläkään pätkällä. Nuotitus sujui ilman ongelmia joten luottavaisin mielin starttattiin kisaan. Torstaina oli suuren maailman tyyliin juhlallinen startti Sibelius-talon rannasta, jossa väkeä olikin paikalla runsaasti. 

EK1  Edellisenä yönä alkanut vesisade oli tehnyt teistä todella liukkaita ja ensimmäinen pätkä tultiin kieli keskellä suuta ilman suurempia tilanteita. Hieno tie, jonka nuottia muutettiin muutamassa kohdassa nopeammaksi toiselle kierrokselle.

EK2 
Tämä kuten ykkönenkin on ajettu aiempina vuosina toiseen suuntaan. Kymentaka vain jotenkin muutti luonnettaan todella paljon ja sitä mieltä oli suurin osa aiemmin kisan ajaneista. Tämän nuottiin ei oikein luotettu, koska tuntui, että siihen jäi muutama epäselvä kohta. Heti alussa oli nuotillapysymisessä ongelmia, mutta vain pienen hetken verran ja pätkän lopussa sama tilanne. 

EK3
 
Huollossa huomattiin laturin olevan osittain irti, mutta pakko oli lähteä kisaa jatkamaan löysällä laturilla. Tämä pätkä oli sitten todella nopea, jos vertaa kahteen edelliseen. Loppujen lopuksi aika hieno tie, vaikka nuotittaessa tuntui íhan turhalta erikoiskokeelta. Ei ongelmia ja taas muutettiin nuottia muutamassa paikassa nopeammaksi. 

EK4     Sitten samat ek:t toiseen kertaan. Ojassuo oli mennyt todella huonoon kuntoon ja nyt vain ajeltiin tosi varovasti uria kierrellen. Tämä myös näkyi ajassa.

EK5 Nyt nuotti toimi paremmin, mutta silti käytiin kerran ojassa. Kuljettajan analyysi oli liian hidas nuotti, koska kävimme sisämutkassa. Muuten pätkän maaliin taas ongelmitta.

EK6

Huollossa sitten korjattiin laturin kiinnitystä sillä seurauksella, että se meni hetkeksi kokonaan jumiin ja hihnakin saatiin poikki. Onneksi kilpakumppanilta löytyi varahihna ja pääsimme jatkamaan matkaa, tosin ilman pohjapanssaria. (Kiitokset Väänäsen Hannulle hihnan lainamisesti. Eri reilu teko) Pätkä piti siis ajaa tosi varovasti, mutta silti aika parani ensimmäiseen kertaan verrattuna noin sekunnilla. Kerran mentiin sisämutkan urassa sellaisella kolinalla, että oltiin varmoja, että jotakin hajosi ja maalimutkaan tultiin, kyllä ihan omaa linjaa, kun vältettiin pahaa uraa. Maalilippu pysyi kuin pysyikin pystyssä;).

EK:t 7 ja 8  
 
Uusi päivä ja sade oli onnellisesti loppunut. Perjantain viimeisessä huollossa startti ilmoitti olevansa vainaa, joten lauantaina oli tiedossa auton käynnistämistä työntämällä.  Olihan todella hienot tiet molemmat ja ajokin maistui ja tuntui hienolta. Ainoa "murhe" oli perässä startannut Pekkalan neliveto Audi, jonka pelättiin ajavan meistä yli, joten pyysimme aina yhden ylimääräisen minuutin heille. 

EK:t 9 ja 10 
Kisan tyyliin samat pätkät uudelleen. Nyt reitti kesti hyvin ison määrän autoja, eikä tarvinnut juuri urista välittää. Toisen pätkän lopun nyppykin mentiin nostamatta läpi ja Celica loikkasi tosi hienosti.

EK:t 11 ja 12
Huollon kautta uusille pätkille ja nämäkin olivat hienoa tietä, mutta nyt otettiin jo aavistuksen verran varmanpäälle, koska luokkajohto Trophy-luokassa oli aika selvä. Nautiskeltiin upeista teistä. Ongelmia tuotti jonkin verran koneen tukkoisuus pätkien alussa, kun autoa käytettiin pitkiä aikoja, kun koko ajan ei viitsinyt työnnellä.

EK:t 13 ja 14 
 
Huollossa kuulimme, että olimme nousseet myös Em-luokissa kolmanneksi, joten kahdella viimeisellä nostettiin taas vauhtia, mutta ei kuitenkaan millekään riskirajoille. 

Maaliin siis päästiin ja tulostavoite saavutettiin eli täydet trophy-pisteet molemmilta päiviltä. Pieniä ongelmia oli, mutta niistäkin selvittiin ilman isompia aikahukkia. Kiitos taas Jukille hienosta kyydistä ja koko Btt-teamille hyvästä seurasta jne...

Autoluojus ralli 23.8.2008  (VW 17 Golf GTi,Patjas/Eskola)
F-cupin kesäkauden avaus ajettiin todella hienossa elokuisessa säässä. Katsastus ja muu kilpailuennakko meni läpi rutiinilla lähinnä tuttujen kanssa jutustellessa. Ensimmäiselle ek:lle ajettiin maisemareittiä pitkin, joten puitteet olivat kohdallaan. Teijo Talossa vaivanneeseen pyöränkulmien muuttumiseen oli haettu taas uutta ratkaisua.

EK1 
Jos tällä pätkällä ei herännyt tai ollut hereillä, niin huh huh. Todella maittavaa ja kinkkistä tietä, jossa kuljettajien taidot todella punnittiin. Yritystä löytyi meidänkin autokunnalta ja oli muutamaan otteeseen tilanne päällä, mutta ilman varsinaisia hidastuksia maaliin kuitenkin päästiin. Aika oli jo kohtuullinen, jos nyt vaikka vertaa Laihian aikoihin. 

EK2   Hieno tie oli tämäkin, vaikka oli selvästi nopeampaa tietä, mutta mutkia ja ylityksiä oli jokaiseen makuun. Pito renkaissa oli hyvä ja maalissa oli kaksi jokseenkin tyytyväistä miestä, vaikka aivan kärkivauhtiin ei vielä keretty.

EK3  Tämä ei sitten siedä edes vertailua kahteen edelliseen. Pätkä olisi varmasti ollut hieno, jos tienpohja olisi vain kestänyt. Jos numerolla 76 mennään jo monessa kohdassa pohjapanssarin varassa, niin mitä se on sitten häntäpäällä ollutkaan. Kerran jouduimme melkein pysähtymään, kun edellä lähtenyt oli suistunut ojaan ja auto lähes tukki tien, mutta loppujen lopuksi sieltä reikä löytyi. Viimeinen risteys tultiin sitten todella leveästi, mutta onneksi ei osunut mihinkään. Maalissa voitiin todeta, että voidaan olla onnellisia että pääsimme ehjänä maaliin.

EK4  Ison huollon jälkeen oli taas kunnon ralliteitä tarjolla. Aika isoa tietä, mutta ylitykset ja mutkat seurasivat toisiaan koko ajan. Meillä ei vain oikein kulkenut. Linja meni koko ajan leveäksi ja muutenkin ajo tökki verrattuna aamun pariin ensimmäiseen. 

EK5 
Tämä ajettiin sitten loppujen lopuksi trailerin kanssa läpi, kun vesiletku oli murtunut ja 5:sen lähdössä vettä ei enää ollut juurikaan jäljellä. Asia huomattiin, kun saavuimme ek:n odotusalueelle, niin savua nousi nokkapellin alta ja kilpakumppani viittelöi auto alle, jossa viimeiset vesipisarat putoilivat maahan. Eihän siinä sitten muuta kuin keskeytysilmoitus at:lle ja pätkälle katsomaan. Kiitos taas oluen tarjoajille ja varsinkin mainiosta makkarasta. Olisihan ollut meinaan todella upea tie, vaikka pituutta ei ollut kuin reilut 7 kilometriä.

Ei muuta kuin uutta matoa koukkuun ja kohti Heinolaa. Vauhti on jo oikeansuuntaista ja kun tekniikkakin saadaan kestämään, niin eikähän tästä vielä homma iloksi muutu. 

Neste Jari-Pekka ralli 13.9.2008 (VW 17 Golf GTi,Patjas/Eskola)

Vaikka viime aikoina on satanut lähes taoutta, niin kisapäivälle sattui kaunis, mutta ei niin lämmin ilma, mutta kaikki oli valmista. Katsastukseen oli poikkeuksellisesti jokaiselle kilpailijalle normaali at-aika, mikä meidän mielestä oli onnistunut ratkaisu. Katsastuksessa erikoishuomio kiinnittyi meidän auton kohdalla penkin kiinnitykseen. Asiassa ei ollut huomautettavaa, vaan päinvastoin ne olivat esimerkilliset.

EK1  
Mukavasti päästiin pätkälle, mutta siinä se sitten olikin. Valot vaihtuivat ja kytkin ylös ja auto nytkähti ja kuului tuttu pamaus ja saatoimme todeta vedon taas hävinneen. Auto työnnettiin pois asema-alueelta ja soitto huoltoon. Hetken päästä oli saattotauko ja ek-päällikön avustuksella työnsimme auton pois pätkältä. Sitten vain kamat kassiin ja pakoon sassiin ja kohti uusia kilpailuja...

Nuutajärvi Lasiralli 4.10.2008 (VW 17 Golf GTi, Patjas/Eskola)


Taas suuntasimme intoa täynnä kisapäivään ja katsastus sujui mallikkaasti. Tällä kertaa katsastuksen erikoisuus oli se, että kilpailupaperit sai heti katsastuksen jälkeen. Jari-Pekan ja tämän käytännön kun vielä yhdistäisi, niin siinä voisi olla aika toimiva katsastusmalli kisoihin tuumaamme me.

EK1

Hienosti lähti ek käyntiin ja meno maistui pari ensimmäistä kilometriä oikein hienosti ja kaikki vaikutti toimivan, kunnes. Oikealle kääntyvässä mutkassa oli maakivi (juuri havaittava), johon tietenkin osuimme, kun emme oikoneet niin kuin moni muu oli tehnyt. Rengas tyhjäksi ja 7 km tyhjällä renkaalla maaliin köröttelyä. Yhden auton päästimme ohi, mutta muuten emme häirinneet muiden kilpailua. Maalissa saatoimme vain todeta, ettei vanteestaakaan ollut, kuin riekaleet jäljellä. Matkaa huoltoon 11 kilometriä, joten keskeytysilmoitus kehiin ja sitten katsomaan. 

Aika monella muullakin oli samoja ongelmia kuin meillä, mutta meillä taisi rengas rikkoontua varsin aikaisessa vaiheessa. Vaikea kausi takana, mutta katseet siirrettiin heti uuteen kauteen.