07.09.12

Valkamalla onnistuneet EM-rallit

Tämän vuoden aktiivikilpailijamme Mika "Mikki" Valkama osallistui kahteen EM-sarjan historic ralliin ja molemmista oli tuomisina ihan hyvät sijoitukset.

21-22.7 ajettiin Estonia historic rally Otepäässä, jossa pari Veikkanen/Valkama piiskasi Porschen luokan 3 sijalle ja yleiskilpailussa se riitti 7 sijaan. Tiestö oli nopeaa, mutta mielytti kilpailijaparia. Muissakaan puitteissa ei ollut valittamista, joten Viron EM-kisa on varmaankin tullut jäädäkseen.

Elokuun alussa ajettiin sitten taas kotoisissa maisemissa Lahden Historic EM-rallin puitteissa. Hienosti järjestetyssä kisassa kilpailu oli taas tiukkaa, eikä mitään saanut ilmaiseksi. Ensimmäisen päivän jälkeen yleiskilpailussa 6 sijalle vain 7 sekunttia perässä toista Porschea, joten täysillä toiseen päivään. Toinen takamoottori meni kuitenkin menojaan, mutta sijoitus kuitenkin nousi yhdellä, vaikka viimeisellä erikoiskokeella kone kävikin vain 5:llä pytyllä (pakoventtiilin jousilautanen petti). Maalissa tuloksena oli yleiskilpailun 5 sija luokan 3 sija.

Seuraavaksi Veikkanen/Valkama kisaavat Keravan SM rallissa.