15.02.12

Pakkauspojat rallista hyvät fiilikset

Komeana talvipäivänä Iso-Pete ja Seve suuntasivat Nurmijärvelle Pakkauspojat ralliin tavoitteena saama maximi määrä kisakilometrejä uudelle autolle. Orimattilassa hajonnut kone oli saatu rakennettua uusiksi ja heti ensikäynnistyksestä tuli tunne, että tämä kone rokkaa paremmin, kun ensimmäinen.

Kilpailun ensimmäinen erikoiskoe oli viety golf-kentän maisemiin. Varsin pientä tietä ja käännökset paikka paikoin jyrkkiä ja muutenkin luonnottomia, mutta kaikesta huolimatta ihan ok. Meidän numerolla pätkä oli hyvin ajettavassa kunnossa, mutta kun autoon ei ole luottoa, niin hieman meni tuntumaa hakiessa. Maalin ennakkomerkki meinasi lähteä mukaan, mutta onneksi ole sen verran vauhtia, ettei miehistö jäänyt hankeen kiinni.

Toinen pätkä oli sitten jo nopeampaa tietä ja pääsimme hieman hakemaan uudenlaista tuntumaa autoon. Auto tuntui kuitenkin erittäin hyvältä ajaa.

Huollossa vaihdettiin toiset renkaat alle. Kolmosella jatkettiin autoon tutustumista ja nyt alkoi selvästi kuljettaja pääsemään sinuiksi auton kanssa ja oikeat vaihteet alkoivat löytymään. Tämä renkas rauhoitti auton ajettavuutta entisestään.

Nelosen alku oli taas pientä tietä ja pöpörällä. Auton perä hieman eli, mutta auto kääntyi kuitenkin luotettavasti. Loppuosa olikin sitten todella nopeavauhtista tietä, jossa päästiin kokeilemaan vitskan käyttökin.

Näin oli saavutettu uudella Starletilla ensimmäisen kerran maali ja sijoitus kisan isoimmassa luokassa oli 7. Aivan kärki pääsi varsin kauas, mutta esim neljänteen sijaan ei matkaa kuitenkaan ollut valovuosia. Hieman jäätiin kaipaamaan tehoa lisää ja kun kilometrejä tulee lisää, niin voidaan mutkanopeuksia nostaa, jolloin olemme varmasti lähempänä luokan kärkeä. Autosta jäi autokunnalle todella positiivinen kuva, joten äkkiä vaan uudestaan viivalle Pikku-punaista MIAA ulkoiluttamaan.