17.05.11

Black Rocketissa maaliin ja ulos

Kauden ensimmäinen kesäralli ajettiin 14.5 Turengin maisemissa keväisessä säässä. Kisaan lähdettiin koko tiimin voimin, kun Pimiä/Eskola starttasivat liikkeelle Datsunilla ja Patjas/Valkama Golfilla.

Datsunin edellisestä kisasta oli ehtinyt vierähtää puolitoista vuotta. Kilpailun ensimmäinen erikoiskokeen alku ajettiin hieman liiankin varovasti, joten vaikka loppuosa tulikin paremmin, niin aika ei ollut aivan odotusten mukainen. Toisella pätkällä sitten palaset loksahtivat kohdalleen ja tuloksena oli luokan 2 paras aika ja samalla luokkasijoitus nousi sijalle 5. Kaksi viimeistä ei nyt sitten mennyt ihan ajallisesti niin hyvin kuin oli tarkoitettu. Ajo itsessään oli suunnitelman mukaista, mutta muut vain ajoivat kovempaa ja lopputuloksena oli luokan 7 sija. Hieman auto kaipaisi lisää voimaa, kun ajetaan isoilla vaihteilla. Joka pätkällä tuli muutamia vaihdemissejä, mutta ei niissä nyt montaa sekunttia menetetty.

Pikku-Pete aloitti reippaasti ja kellotti ykköselle a-junnujen 6 parhaan ajan. Kakkonenkin lähti hyvin liikkeelle, mutta loppujen lopuksi auto pomppasi spoorista ojaan ja sinne myös jäi loppujen lopuksi. Harmi homma, kun maitti oli ns päällä. Auto saadaan Uuteenkaupunkiin kuntoon, niin yritetään siellä saada hyvä aika joka pätkälle ja pitää Golf ojien välissä.

Erityishuomio siitä ettei meillä ollut huollossa kuin huoltoauto, johon molemmilla pareilla oli avaimet, mutta sekin toimi hienosti. Kisatytöt olivat positiivinen juttu. Ainoastaan mieleen tuli, että pitäisikö hissekisoissa kisatyttöinä olla joukko Marttoja;)