08.02.16

Heinola ei petä

Pienen harkinnan jälkeen päädyimme siihen, että yritetään ajaa nämäkin vuonna Rally Trophy-sarjaa. Ensimmäinen kilpailu ajettiin 16.1.2016 Heinolasta käsin ja kilpailu kulki nimellä Jari-Pekka Ralli. Vaikka alkuvuosi näytti aika synkältä talvirallien osalta, niin Heinolassa odotti lumiset tiet ja kunnon pakkanen. Valitettavasti luokassa ei ollut kuin yksi auto, mutta samoista pisteistä ajoi viitisentoista autoa eli kiirettä piti. Kuljettajat Patjas/Eskola ja autona Lumikki eli V1600 vireinen VW Golf.

EK1.
Hienosti lähti liikkeelle, sillä tien alkuosa oli tuttua muutaman vuoden takaa, kun F:läinen Golf kaatui huomiolla. Nyt kun tultiin siihen oikealla linjalla, niin ei tuntunut edes kunnon kurvilta. Kilpakumppanit kyllä olivat saaneet hieman sydämmentykytyksiä siinä aikaiseksi.

EK2
Tälle pätkälle pääsyä jouduttiin odottamaan lähes tunninm, mutta hieno tie ja maitti kohdallaan.

EK3
Kahden pätkän jälkeen ero toisena olevaan V1600 autoon oli venynyt jo yli 20 sekuntiin. Hienoa oli tie, mutta kaikki hauska loppuu aikanaan. Nopean osuuden jälkeen joukkoon oli mahtunut yksi hieman kireämpi mutka, mutta Golfilla on sen verran vauhtia, että hakkuuaukko kutsui ja pyörä irti ja homma oli siinä. Paikasta on ollut paljon puhetta ja olisi ehkä voinut olla merkki, mutta totuus on kuitenkin se, että kyllä se vastuu taitaa olla siellä ohjaamon puolella, että kuinka kovaa mihinkin mutkaan mennään.

Tällä kertaa näin ja ensi kerralla yritetään taas pysyä ojien välissä.