12.10.15

 Rally Trophy sarjan voitto keskeytyksestä huolimatta 

10.10.2015 ajettiin Junnu Sm-sarjan viimeinen osakilpailu Rantarallissa. Pikku-Pete ja Seve olivat taas keräämässä Rally Trophy pisteitä Audilla. Aamu Mynämäellä oli kylmän kalsea. Taisi olla kylmempi ilma, kuin sarjan talviosakilpailuissa aamutuimaan.

Intoa täynnä kohti ensimmäistä erikoiskoetta ja sieltähän löytyi tuttu tie edellisen vuoden kilpailusta. Tie osoittautui varsin liukkaaksi ja ensimmäinen tilanteenpoikanenkin tuli heti ensimmäisellä kilometrillä, kun linja meni vähän leveäksi ja otimme hieman vauhtia tien reunasta, mutta kalusto kesti sen. Maalissa suht tyytyväisiä. Suvanto oli 1.7 sekunttia nopeampi, joten hyvin oltiin taisteluasemissa.

Pienen siirtymän jälkeen kakkoselle, joka alkoi reilun kilometrin kestopäällyste osuudelle, jolla tiukka oikea tuotti hieman ylimääräisiä kuvioita, mutta aikahukkaa siinä tuskin tuli paljoa. Noin 3 kilometriä ennen loppua sitten kisa meni pilalle. Oikealle kääntyvässä mutkassa oli oiottu aika reilusti ja siihen samaan linjaan ajettiin myös Audi. Kova pamaus ja auton veto käytännössä loppui ja loppupätkä tultiin sitten hissun kissun. Vikaa ei löydetty, joten keskeytys oli edessä. 

Sitten alkoikin jännittäminen. Jos Henri Tuomisto voittaisi, niin hän voittaisi koko trophyn. Artjoki oli kuitenkin toista mieltä ja nämä miehet ajelivatkin sitten 1400 trophy luokan pohjia lähes vuorotellen Artjoen pitäessä kärkipaikkaa. Toiseksi viimeisellä Tuomisto repäisi tauluun kunnon ajan ja siirtyi ennen johtoon 2.2 sekunnin erolla. Jo kotiin kerennyt Audi-miehistö jännitti rystyset valkoisena viimeisen jätkän aikoja netin ääressä. Loppujen lopuksi ne sieltä tulivat ja Artjoen 3 sekunnin pohjat jättivät Tuomiston toiseksi huikealla 0,8 sekunnin erolla.

Virallinen pistetaulukko päivittyi sunnuntaina, joten sen jälkeen voitiin olla varmoja, että sarjan voitto tuli parille Petri Patjas ja Seve Eskola. Eroahan Tuomistoon tuli aivan huikeasti eli kokonaista 0,11 pistettä. 

Kiitos kaudesta kaikille mukana olleille. Kausi on  ollut mieleenpainuva ja vihdoinkin tuli kausi kun suunnilleen kaikki meni putkeen. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa kautta.