09.10.15

Kisasalaattia menneeltä kaudelta
 
Paljon on aikaa kulunut ja kisoja ehtinyt kulua edellisestä päivityksestä, mutta vedetään hieman koostetta siitä mitä kaikkea on tässä välillä tapahtunut.
 
Limingan jälkeen Petet lähtivät vielä Audilla kokeilemaan Lahteen vauhtia (Infrakympi-ralli) ja kuluttamaan piikkipyörät loppun. Pikku Pete istui tutusti kuljettajan paikalle Ison hoitaessa kartturoinnin. Tiet olivat jo lähes poikkeuksetta soralla, mitä nyt metsäpaikoissa oli vielä jotain. Tuloksena luokan 2 sija ns kesätestit suoritettu.
 
Kesäkausi avattiin sitten Kaloppi rallissa jonne lähdettiin oikein kahden auton voimalla. Audissa istuivat Pikku-Pete ja Olli Väänänen ja uudessa VW Golfissa (Lumikki) taas Iso-Pete ja Tapio Suokas.  Reitti oli hieno ja päivä sujui suht mukavasti. Lumikissa oli pientä käyntihäiriötä, joten todellista vauhtia ei oikein päästy näkemään, mutta molemmat autot maaliin. Autoja luokassa oli reilusti, kun 1400 Trophyt ja V1600 autot 
olivat kaikki samassa luokassa, Tuloksena 20 auton luokassa Pikku-Pete 5 ja Iso 11.
 
Sevekin pääsi seuraavalla viikolla kisaamaan, kun hän suuntasi Kouvolan suuntaan ABC-ralliin Antti Leponiemen kanssa autona historic-vireinen Ford Escort 1300 GT. Luokkavoittokin oli  tarjolla, mutta viimeisellä pätkällä tapahtunut spinnaus pudotti pojat luokan toiseksi vain 1,7 sekunttia jäi eroa. 
 
Seuraavana oli vuorossa taas Junnu-Sm kisa, jossa Pikku-Pete ja Seve lähtivät jahtaamaan Trophy pisteitä. Alku ei mennyt hyvästä ajosta huolimatta tarpeeksi hyvin, mutta tauon jälkeen Audi kirmasi niin hienosti, että tuloksena oli luokkavuotto
ja he olivat myös nopein v1600 pari, joten sarjapisteitä ropisi kivasti plakkariin.
 
Seuraavaksi taas kahdella autolla viivalle eli kohti Orimattila 150v. Juhlarallia Audilla (Pikku-Pete ja Olli), sekä Golfilla (Iso-Pete  ja Tapio). Mukana 14 V1600 autoa ja kisa meni melkein loppuun asti ilman ongelmia. Pikku-Pete oli luokassaan 3, mutta Iso-Pete joutui keskeyttämään viimeiselle siirtymälle tekniikan petettyä. 
 
Sitten olikin edessä kisa hieman kauempana eli matka Vuokattiralliin aloitettiin jo perjantaina. Tiestö osoittautui varsin mielenkiintoiseksi ja varsinkin sen kestäminen. Pikku-Pete ja Seve olivat tässä off-road kisassa tauolla vielä jäljessä, mutta ilman sääliä ajetti erikoiskoe 3 nosti pojat taas luokkavoittoon ja nopeimmaksi V1600 autoksi keräten taas roppakaupalla trophy pisteitä. Pojat saivat myös YK-palkinnot:)
 
Kun vauhtiin oltiin taas päästy, niin seuraavaksi Pikku-Pete kera Ollin suuntasivat kohti Uuteenkaupunkiin Golfilla. Eikä huonosti mennyt Lumikillakaan. Tuloksena luokan 2 sija vain 0,7 sekunnin erolla voittajaan. Matkalle mahtui yksi SOS-kylttikin, josta tuli laskennallinen aika, joten jossiteltavaa jäi.
 
Viime viikonloppuna ajettiin Riihimäen suunnassa Työkalusi.com-ralli, johon osallistuimme taas kahden auton voimin. Audilla Pikku-Pete ja kartturina yleensä kuskin paikalla viihtyvä Mikko Mäntylä. Golfilla taas pitkästä aikaa yhdessä liikkeellä Iso-Pete ja Seve.  Ensimmäiset pätkät ajettiin Hausjärven suunnalla ja siellä ei muille paljon mahdollisuuksia annettu. Pikku-Peten voittaessa molemmat pätkät oli Iso-Pete heti toisena. Varuskunnan yleiserikoiskokeen jälkeen tiimillä oli edelleen luokassa kaksoisjohto. Tauon jälkeen suunnattiin Kytäjän suuntaan ja Pikku-Pete joutui jättämään kilpailun kesken tekniikkamurheiden takia luokkajohdosta, mutta sen peri Iso-Pete, joka johtikin kisaa vielä ennen viimeistä erikoiskoetta. Karkian vauhti tauon jälkeen oli kuitenkin sellaista, että tuloksena oli luokan 2 sija. Mahtui kisaan vielä Vuokattiakin huonompi osuus, jolla Pikku-Peten auto hajosi ja Isokin meinasi jäädä ylämäkeen kiinni.