12.03.14

Talvi löytyi Oulusta ja maali

Kahden autokunnan toimesta starttasimme jo perjantaina kohti pohjoista ja Oulun lumisempia maisemia. Oulussahan oli selvästi talvinen keli ja lisää sateli vielä ennen kisaa.

Ilman erityistä draamaa alkukuviot selvitettiin ja sitten autot kohti erikoiskoetta 1. Tie oli varsin pientä ja yöllä satanut lumi teki pätkästä entistäkin haastavamman.  Pikku-Pete ja Seve Audilla saavuttivat luokan 3 parhaan ilman isompia virheitä. Iso-Pete ja Mikki Starletilla irroittelivat vuoden ajotauon tuomaa ruostetta olllen luokan 6.

Toisen erikoiskoe oli sitten varsin nopeaa tietä. Pikku-Petellä meni yksi risteys mönkään ja yksi vaihdemissi mahtui joukkoon. Turpaan tuli reilusti ja sijoitus putosi yhdellä. Iso-Pete tuli sen mitä auto kulki, mutta ruoste oli tiukassa.

Tauon jälkeen olikin sitten taas pientä tietä ja se onnistuikin Pikku-Peteltä selvästi paremmin. Seve kommentoi Peurungan ajon löytyneen ja samalla sijoitus nousu yhdellä. Iso-Pete siirteli penkkoja, eli yritys oli kohdillaan. Sijoitus nousi yhdellä 5:ksi.

Nelonen oli sama, kuin ek2, mutta tie oli pysynyt varsin hyvänä. Audi ei oikein ottanut kierroksia ennen lähtöä ja pientä vikaa oli pätkälläkin. Aika heikkeni ekasta kierroksesta, mutta niin se
teki muillakin, kuten myös Iso-Petellä.

Viimeisenä ajettiin Sangia ja sehän on varsin nopeaa tietä. Pikku-Peten auto kesti maaliin, mutta viimeisellä sijoitus putosi taas yhdellä ja lopputuloksissa neljäs. Iso-Pete ja Mikki joutuivat odottamaan  saattokeikkaa ja pimeys laski kunnolla ja alkoi vielä lisäksi pyryttämään lunta. Lopullinen sijoitus oli luokan 5:s.

Kun molemmat autot oli saatu maaliin alkoikin tiimin sisäisen lopputuloksen varmistaminen ja tällä kertaa parempi oli Pikku-Pete Audilla. Muuten oli aika tasaista, mutta viimeisellä ero hieman venähti, mutta katsotaan tilanne viimeistään Lahdessa.

Audin kone oli saanut sen verran siipeensä eli se oikein käy kunnolla ja savuttaa, joten ennen kesää on se ainakin aukaistava.

Junnu SM:n pisteissä Pikku-Pete on sijalla 25 ja V1600 luokan sisällä sijalla 3. Trophy sarjassa Pikku-Pete on sijalla 9 ja Iso-Pete sijalla 30. Näitä lähdetään sitten parantamaan kesäkaudella.