28.01.14

Peurungasta iloinen yllätys

Varhain lauantaiaamuna suuntasi tiimi kohti Laukaata varovaisin ajatuksin kovan pakkasen saattelemana. Pakkanen laski reilusti, mutta tavoitteena oli edelleen ajaa maaliin. Olihan talvitestausmahdollisuudet olleet rajalliset ja Tammisaaressa jäi kilometrit vähiin. Tosin autoa viimeisteltiin vielä edellisenä iltana klo 23 asti, mutta kyseessä olikin teippaaminen.

 Ensimmäinen EK meni autoon tutustuessa, vaikka ei se nyt ihan penkin alle mennyt, sillä pätkän loppua kohden vauhti selvästi alkoi löytyä, vaikka tie olikin varsin pientä.

Kakkoselle sitten saatiin kuin vahingossa enemmän attackia ja maalissa autossa ihmeteltiin fiiliksiä, että täähän tuntuu ihan kilvanajamiselta. Muutamia leveämpiä linjoja saatiin aikaiseksi ja yksi sisäkurvin kivi hieman säikäytti.

Tauolla miehistö ja huolto myhäilivät tyytyväisenä ja odottivat malttamattomina kisan jatkumista. Eturenkaat vaihdettiin ja miehistöä tankattiin.

Kolmas pätkä hieman arvelutti, että kuinka se vire on säilynyt tauon aikana. Aluksi tuntui hieman samalta, kuin ykkösellä, mutta se tultiin mitä nähtiin.

Nelonen oli taas pitkä pätkä ja otettiin ehkä loppujen lopuksi hieman liian varovasti, kun maaliinpääsy oli tavoitteena. Ehjä ajo, eikä loppuosan pieni tie tuntunut tuottavan ongelmia.

Kilpailun maaliin pääsyn jälkeen Audi kera kuljettajien ohjattiin jälkikatsastukseen, jossa tällä kertaa oli aiheena paino. Pikkuhiljaa alkoi selvitä, että olimme luokassa peräti kolmas ja olimme ajaneet 3 pätkälle luokkapohjat. Auto todettiin riittävän painavaksi toisin, kuin muutama muu, joten loppusijoitus oli toinen.

Lopputulos yllätti jopa itse taikurin ja hieman hämmentyneet palkitut matkaisivat myöhään illalla kohti kotia. Tiestö oli todella hienoa ja renkaat kestivät mainiosti eli Ouluunkin jäi vielä jotain uutta.

Nyt on jo mökki varattu ja katseet suunnattu kohti seuraava osakilpailua. Pistelaskenta ei oikein suosi luokkavalintaa, koska muutamassa luokassa on niin paljon lähtijöitä (meitäkin 13 lähtijää), mutta näillä mennään. Ja Ouluun lähdetään sitten oikein kahden auton voimin.