03.09.13

Retatec-rallissa maaliin ja keskeytys

Menneenä viikonloppuna ajettiin Orimattilassa pienoisralli, jossa tiimin jäseniä löytyi kahdesta autosta. Tutusta Toyota Starletissa istuivat Petrit, niin että pieni ajoi ja iso hoiti paperihommia. Seve taas oli saanut mahdollisuuden istua historic-luokan Ford Escort 1300 GT:n kyytiin, jota ohjasti Antti Leponiemi.

Petreillä kilpailu lähti hyvin liikkeelle ja ensimmäinen erikoiskoe meni ilman suurempia tilanteita ja aikakin oli kohtuullinen. Tauolle saavuttaessa huomattiin kuitenkin öljyvuoto, joka pakotti jättämään leikin kesken, koska ei haluttu isompia vaurioita.

Seve ja Antti taasen ajelivat ensimmäinen rinkin suht varovaisesti, kun luokassa ei ollut ruuhkaa. 1,5 tunnin tauon jälkeen startattiin lähes samalla erikoiskokeelle uudestaan ja nyt sitten oli jo yrityksen makua. Aika olisi ollut varmaankin kohtuullisen hyvä, mutta edellä mennyt auto saatiin kiinni (3 km ennen maalia), eikä yritetty väkisin ohi, niin loppupätkä meni körötellessä. Sen verran oli tilannetta, että jälkimmäisestä shikaanipaalista oli muovia jäänyt autoon kiinni, mutta se oli kosmetiikkaa.