22.05.13

Black Rocket ralli päättyi kotikulmille

Keväiseen Turengin maisemissa ajettuun Black Rocket ralliin Iso-Pete ja Seve starttasivat suurin odotuksin Mialla eli 1400 trophyn Starletilla. Keli pysyi kuivana, vaikka välillä tuntui että kohta se sade alkaa.

1 pätkällä meno maittoi, mutta voiman puutetta kabiinissa valitettiin. Ei isompia tilanteita ja aikakin kuitenkin kohtuullinen, mutta kärki meni menojaan  ja sille ei vaan voinut mitään.

Toisella pätkällä suorilla osuuksilla auto hyytyi selvästi ja se saattoi osin selittää ykkösenkin voimattomuuden. Hitaammilla osuuksilla moottori jaksoi vetää kohtuullisesti. Yllätys oli aika, joka ei ollut kuitenkaan viimeisten joukossa, vaikka kone oli takkuinen.

Kolmosen alussa mietittiin tovi, että jätetäänkö kisa tähän, sillä olimme melkein Peten kotona. Pätkälle kuitenkin lähdettiin vielä kokeilemaan, mutta heti alussa auto oli täysin nuhapumppu, mutta jotenkin se aukesi taas vetämään, joten pätkän maaliin asti ajettiin, vaikka välillä veto meinasi hyytyä. Hienointa oli mallikkaat risteykset, joista jäi selvästi hyvä maku. Aika oli taas kohtuullinen, mikä kummastutti maalissa. Sijoituskin nousi, mutta silti miehistö päätti jättää kilpailun siihen, ettei auton moottori rikkoontuisi. 

Auton ajettavuus oli hyvä myös kesäkelillä ja vaihteiden välityksen tuntuvat olevan mallillaan. Kunhan vain saadaan moottori pelittämään koko ajan ja jos vielä saisi hieman voimaa lisää, niin hyvä siitä tulee.