29.01.13

Ei sitten ihan kuitenkaan Mäntsälässä mennyt putkeen

Reilu viikko sitten ajettiin F-cupin avauskilpailu Mäntsälässä. Valmistautuminen oli aiempiin vuosiin verrattuna tehty huolellisemmin. Aamulla katsastuksen aikoihin pakkanen paukkui 30 asteen tienoilla, mutta lauhtui jo ennen kuin meidän oli aika lähteä.

Ykkönen menikin varsin mukavasti. Autoa vaivannut peräpään levottomuus oli tipo tiessään ja mitä pidemmälle erikoiskoe eteni ,niin sen paremmin ajo sujui. Pätkäaika alkoi olla oikealla hehtaarilla, joten intoa puhkuen seuraavalle pätkälle.

Kakkosen alussa tultiin vielä isoa tietä ennen kuin käännyttiin pienemmälle tielle. Pikkutiellä auto ajautui hieman sivuun pitävästä urasta ja sitten mentiin. Ei auto pahasti ollut kiinni, mutta ei se ilman apua irti lähtenyt. Kiitoksia vaan nostajille. Aikaa meni tuhottomasti, mutta apinan raivolla eteenpäin. Takapiikki oikea tultiin sitten ihan penkkaa viistäen, mutta maaliin päästiin, kun lopussa hieman rauhoitettiin. Kisa oli pilalla, joten nyt vain lisää kilometrejä.

Kolmósella sitten huomattiin ettei eturenkaissa ollut pitoa nimeksikään, joten ilman hillitöntä yritystä maaliin. Huollossa vaihdettiin uutta kumia alle ja tehtiin suunnitelma lopuille pätkille.

Nelonen ajettiin suht rauhallisesti ja säästettiin hieman renkaita ja pitkällä vitosella sitten yritettiin hieman tullakin. Ajo sujui mallikkaasti ilman suurempia erikoissuorituksia.

Kutosella renkaat olivat taas aivan loppu, joten tarkoitus oli päästä vain pätkän maaliin, mutta kuitenkin niin, että yritetään mennä sen mikä järkevältä tuntuu. Meinaamiseksi se jäi, sillä pari kilometriä ennen maalia loivassa nyppy oikeassa taas pois pitävältä linjalta. Siinä oltiin ja kökötettiin vaikka kuinka yritettiin saada auto takaisin tielle. Apuja ei ollut lähimainkaan, joten keskeytys oli edessä. Loppujen lopuksi tarvittiin auto ja viisi työntäjää ennen kuin Golf irtosi penkalta.

Nyt on ostettu uutta pyörää seuraavaan kisaan, joten sitä odotellessa.