04.08.11

Mikki loistosijalle Lahdessa

Neste Oil Rallyn yhteydessä ajetussa Lahti Historic EM:ssä Mika Valkama kartturoi Pentti Veikkasen luokan toisella sijalle ja samalla he olivat koko hisseporukan 5 nopein kilpailijapari. Parempaankin oli saumoja, mutta  raskas reitti vaati veronsa.Perjantai lähti liikkeelle reilulla siirtymällä Jämsään, jossa ajettiin Hassin erikoiskoe, josta kisa lähti käyntiin. Tiestö oli valtaosin ajettavassa kunnossa,  vaikka pienten teiden osuus olivat huonossa kunnossa. Nousujohteinen päivä loppui luokan toiseen sijaan. Yleiskilpailusijoitus oli 3 eli reilusti yli tavoitteen  eli voidaan sanoa, että päivä oli mennyt todella hyvin.

Launtaina suunnattiin taas kohti Jämsän seutua ja toisena päivänä tiestö oli paikoin todella huonossa kunnossa. Heti Leustussa tuli ongelmia, kun 3 vaihde päätti olla toimimatta. Onneksi Porchessa on  vääntävä moottori, joten ajaminen oli vielä siedettävästi mahdollista. Päivän päätteeksi kilpailijapari oli edelleen luokan 3, mutta yleiskilpailusijoitus oli pudonnut pari sijaa. Shampanjan suihkuttaminen jäi 15 sekunnin päähän, joten toimivalla laatikolla siitä olisi taisteltu varmasti.

Kaiken kaikkiaan tulokseen ollaan enemmän kuin tyytyväisiä, sillä miehistön yhteistyö pelasi hienosti, eikä autossakaan pitkässä kisassa kuitenkaan isommin ollut vikaa. Nyt nautitaan tästä hetki ja sitten suunnataan taas hakemaan hyviä sijoja seuraavista kilpailuista.