22.05.08

Tuplaviikonlopusta tuloksena maali ja lähtöviiva

Kesäkausi alkoi heti kahdella kilpailulla, kun ensin lauantaina ajettiin Black Rocket ralli ja sunnuntaina oli vuorossa Nurmijärvellä ajettu Pakkauspojat SM Asfaltti Rallisprint . Mukaan mahtui paljon uutta, sillä Isolla Petellä (Pimiä) oli edessä ensimmäinen etuvetokisa ja Pikku Petellä (Patjas) taas ensimmäinen kartturikeikka. Sunnuntaina taas Isolla Petellä vuorossa elämän ensimmäinen kilpailu asvaltilla.

Black Rocket ralli meni kaikin puolin hyvin, vaikka lopputulos ei ollut ehkä ihan niin hyvä, kuin jotkut ulkopuoliset odottivat, mutta tärkeitä testikilometrejä Golfille saatiin. Alkukilpailu meni etuvetotuntumaa hakiessa, mutta loppua kohden vauhti parani, kun auto ja vetotapa tulivat tutuiksi. Lopputuloksena oli luokan 9 sija ja yleiskilpailussa tuloksena oli 46 sija. Auton takapään käyttäytyminen kaipaa vielä hiomista, sillä isoilla vaihteilla perä alkaa ikään kuin liitämään.

Sunnuntainen sprint meni sitten enemmän katselureissun puolelle. Ainoa urheilullinen osio oli, kun Iso Pete tutustui pyörällä reittiin. Kaikki vaikutti hyvältä, mutta totuus paljastui vasta kun lähtövalot vaihtuivat ja Datsun pörähti liikkeelle. Pete lähti varovasti liikkeelle, mutta sekään ei auttanut, kun kakkosvaihde laitettiin kehiin, niin vetoakseli meni poikki ja matkanteko loppui ensimmäisen mutkan jälkeen. Täten asvaltti kokemusta ei juurikaan tullut lisää.

Seuraavaksi edessä on Teijo Talo ralli, jossa Pikku Pete palaa taas oikealle penkille, kun taas Ison Peten vuoro kokeilla kartturin hommia.