09.03.10

Rengasrikko lopetti kilpailun Kangasniemellä

Tiimin ykköskuljettajien keskittyessä kaluston kunnostamiseen ja parantamiseen Seve on piti kilpailutuntoa istumalla Saranevan Matin kyytiin Kangasniemi-ralliin Fiat 147.

Kilpailu sujui mukavissa merkeissä, vaikka 1300 kuutioisella Fiudella annetaan aika paljon tasoitusta muihin nähden, mutta tässä on kyse harrastamisesta ja hauskan pitämisestä. Ensimmäinen pätkä meni ilman isompia ongelmia, mutta kakkosella oli pientä käyntihäiriötä, joka vei hetkeksi keskittymisen hakoteille. Laturista oli yksi pultti pudonnut, mutta se saatiin kolmosen alkuun korjattua sen verran, että liikkeelle päästiin.

Kolmosella sitten heti alussa oli pari kilsaa huonoa osuutta, jossa tultiin pohjapanssarin varassa ja muutama kovempi isku otettiin vastaan. Nousevassa vasurissa mentiin penkkaa pitkin, mutta ei se vauhtiin paljon vaikuttanut. Loppua kohden autosta tuli vikuri ja asia oli selvä ek:n maalissa, kun apukuskin puoleinen eturengas oli täysin säleinä. Matkaa huoltoon oli yli 20 km, joten keskeytysilmoitus oli pakko täyttää...taas:(

Tien lukeminen onnistui tuota yhtä vasuria lukuunottamatta, sillä Seve ehti sanoa, että "vasen aukeaa"... ja heti perään "v**ut aukea". Tästäkin selvittiin. Oli muuten ensimmäinen kerta, kun Seve keskeytti Matin kanssa.

Niin tietysti saimme ekalla pätkällä vilppilähdöstä at:ta 10 sekuntia, vaikka omasta mielestämme emme kyllä varastaneet yhtään. No siinä oli saanut aika moni muukin vilpin, joten tarkalla ollut muillakin.