29.10.09

Salpauselässä saavutettiin maali

17.10 ajetussa Salpauselkärallissa saatiin Pikku Petelle ja Sevelle siedettävä päätös kaudelle, kun Golf kesti maaliin ja pysyi vielä ojien välissäkin. Luokkasijoitus oli viides, mutta se ei tällä ihan riittänyt pokaalisijalle, mutta maaliinpääsy tuntui jo itsessään ihan mukavalta.

Ajo sujui ilman suurempia yllätyksiä ja kilometrien lisääntyessä ajokin parani samalla tavalla. Ilman pientä dramatiikkaa ei tästäkään kisasta selvitty sillä heti ensimmäisem erikoiskokeen loppupuolella kytkinpoljin muuttui hervottomaksi. Pätkällä se ei aiheuttanut ongelmia, mutta auton liikkeelle saaminen at:lta tuotti tuskaa. Pienen harkinnan jälkeen matkaa päätettiin kuitenkin jatkaa. Kakkosen lähdössä hukkaantui useita sekuntteja, kun "pakotimme" Golfin matkaan. Onneksi huoltoaikaa oli sen verran paljon, että poljin saatiin sen verran toimimaan, että pääsimme lähdöistä aina säälisesti liikkeelle. (korjaamiseen käytettiin rautalankaa, putken kiristäjiä ja tietenkin teippiä:) Lopuilla pätkillä sitten tulimme hienoista teistä nauttien.

Hetken aikaa olimme jopa neljännellä sijalla, mutta sitten löytyi yhdet kadonneet ajat ja lopullinen sija oli siis luokan 5. Maaliinpääsyn ihmeellisyyttä kuvastaa Seven kommentti nelosen maalissa. " Tuli ihan outo olo, kun viimeisellä huomiolla tiekirjassa luki, että pätkää jäljellä 460 metriä. Hei mehän taidetaan päästä maaliin!"