10.10.09

Taas tässä kävi näin... (päiv 29.10)

Tekstiviesti puhelimessani kertoo: "Pete kaatoi", seuraavassa: "nurin meni". Kotikisojen kirous sai siis jälleen jatkoa, kun vuorostaan Iso-Pete heitti kilpurin nurin Lammi-rallissa. Kuskit ovat kunnossa, autosta päivitämme vaikkapa jukusen kuvan, kun se tuolta pätkältä pois saadaan. Sen verran kolhuja kuulema on, että dassea ei nähdä Salppurissa nolla-autona. "Liisinkiauton" saanti varmistuunee tässä viikon aikana, joten kerromme sitten nähdäänkö Isokin-Pete ratissa lahdessa. Sevellä on nyt sitten kaksi kaatoa peräkkäisistä kisoista ja molemmat hänen kyljen kautta, joten hänelle kuulunee tiimin kaatokunkun titteli ;-)Iso-Pete ei lähde ajamaan salppuriin nolla-autoa, koska "liisinkiautomme" ei sitten ollutkaan ajokuntoinen.

Päivitys 29.10

Pientä tarinaa vielä kisapäivästä. Ensimmäinen ek meni hieman tunnustellen autoon ja vaihteisiin ja muutama vaihdemissi tulikin, mutta ilman isompia tilanteita maalissa oltiin. Yhdessä ylämäki oikeassav valuttiin kyllä jo ilmeisesti hyvin tarkalle ajolinjalle;)

Kakkonen lähti todella hyvin liikkeelle ja kaikki tuntui onnistuvan. Tie oli kyllä tuttua ja se näkyi kyllä ajolinjoissa. Mutta mutta sitten koko homma meni hetkessä päin rektumia. Tulimme hyvällä linjalla ulos oikealle kääntyvästä mutkasta, kun auto lähti äkillisesti hervottomaan liippiin. Sitten mentiin hetken aikaa laidasta laitaan, kunnes loppujen lopuksi menimme keula edellä ojaan ja jotenkin nokan kautta tipuimme kartturin kyljelle. Kaikki lasit ehjänä ja pyörät oikeaan suuntaan, joten yritimme vielä jatkaa matkaa. Hetken päästä sitten täyteltiin keskeytysilmoitusta.

Autoa kärrylle siirrettäessä huomasimme, että apparin puoleinen takaiskari oli aivan öljyssä. Olemme omissa pienissä päässä miettineet, että mitä ilmeisimmin iskari hajosi juuri ennen ulosajoa, koska auton käyttäytyminen muuttui niin yllättäin, mutta se jäänee ikuiseksi arvoitukseksi. Loppujen lopuksi ajoimme auton muuten kärrylle, sillä virranjakajan pyörijä oli mennyt poikki ja uuden osan turvin auto kävi taas nätisti.

Kiitoksia kaikille kuvia lähetteneille. Ihan viime metreistä ei vielä ole kuvia löytynyt, joten niitä saa edelleen lähettää osoitteeseen seve.eskola(at)petesracing.com