08.10.14

Vaiherikas Rantaralli

Jos välillä täytyy miettiä, että mitä sitä oikein kisasta kertoisi, niin tällä kertaa varmaan kaikki kommellukset eivät tule edes mieleen. Taas ajoissa liikkeelle kohti Mynämäkeä. Aamutoimet normaalit ilman erityiskommenteja ja sitten kohti ykköstä.

Pätkä lähti hyvin liikkeelle ja luotto ajamiseen oli kohdillaan. Sitten tiukempi mutka ja auto sammui. Audi kuitenkin pärähti käymään hetken aikaa liu'uttuaan ja näin pätkä päästiin maaliin. Pikku Peten sijoitus oli luokan 3 ja eroa edelliseen reilu sekuntti.

Kakkosella sama vaiva sitten toistui kolme kertaa ja viimeisellä kerralla Pikku Pete ja Seve joutuivat pysähtymään. Nyt tuli sitten turpaan oikein kunnolla ja peli kärkisijojen osalta oli mennyttä. Sitten huoltoon ihmettelemään, että mikä mättää. Reitille lähdettäessä bensamittari näytti puolta tankkia ja huollossa täysin tyhjää, joten ei kun tankille ennen seuraavaa pätkää.

Ja vola auto toimi taas hyvin ilman ongelmia ja tuloksena luokkapohjat. Voi pe*se tuota bensan vähyyttä eli oma moka kun ei tankattu ennen kisaa.

Nelonenkin lähti hyvin liikkeelle ja syöttö kohdallaan. Sitten yksi vasen tuli silmille ja oja kutsui, mutta onneksi ei tökännyt mihinkään ja takaisin tielle. Sen verran tuli johonkin kuitenkin osumaa, että pohjapanssari katosi ja laturin hihna myös. Loppupätkä ilman latausta ja ohjaustehostinta. Saaliina luokan 3 sija vain 4 sekunttia kärjestä.

Huollossa sitten oli kova kuhina, kun huoltoaluetta haravoitiin, että löytyykö yhtään sopivaa hihnaa mistään. Ja löytyihän se, joten kiitoksia Manu Lampela joukkoineen avusta. Auton tarkistuksen jälkeen  kahdelle viimeiselle pätkälle.

Vitosella oli sitten taas tilanne päällä, kun taas vasemmalle kääntyvään mutkaan Audi tuli liian lujaa ja osuma a-tolppaan oli enemmän kuin lähellä. Auto jäi kiinni ja aikaa paloi ennen kuin auto oli taas reitillä. Turpaan tuli taas niin, että heikompaa hirvittää.

Viimeiselle pätkälle kilpailijapari lähti vain ajelemaan, mutta alun jälkeen taas oli pedaali pohjassa ja pätkä tuli hienosti ja erityisesti risteykset menevät mallikkaasti. (Edellisellä ei onnistunut yksikään). Taas luokan 3 sija, mutta sijoitus ei muuttunut. 

Joskus pieleen menneen kisan jälkeen huoltoautossa on aika apea tunnelma, mutta nyt vain kaikkia nauratti. Koko kaudella ei isompaa draamaa ole Junnu-SM puolella ollut, mutta nyt sitten kommellusta riitti. Hienot oli taas tiet Rantarallissa.

Pistepotti ei lisääntynyt, joten sijoitus sarjoissa hieman putosi, mutta JUnnu-SM puolella sijoitus sarjassa 13 ja Rally Trophyssa toinen sija vaihtui viidenteen sijaan, Tasainen kausi, mutta luokkavoitto jäi saamatta. Onnittelut Anninalle ja tietenkin kiitos kaikille kilpakumppaneille hienosta kaudesta.

Kausi ei ole vielä loppu, vaan tulevana viikonloppuna suuntaamme kahden auton voimin Teijo Talo Ralliin Lammille, joten mahdollisuus uusiin legendoihin on taas mahdollisia. Iso-Pete ja Mikki starttaavat Golfilla historic-luokkaan ja Pikku-Pete ja Seve tutusti Audilla V1600 luokkaan.