20.08.14

Tietopalvelusta hyvä sijoitus ja konerikko

9.8 ajettiin Lahti Historic EM:n perässä junnu SM:n ensimmäinen kesäkisa hienossa kesäisessä kelissä varsin nopeilla teillä. Taas oli käyty testaamassa ja kaikki odotukset kisasta olivat korkealla, sillä olihan kyseessä hieman kuin kotikisa.

Katsastus suoritettiin jo edellisenä iltana ja kalustot todettiin kelvolliseksi normaaliin tapaan. Kilpailun lähtö lauantaina oli jo 9 maissa aamulla, joten unihiekkaa ei silmissä saanut enää olla, jos meinasi hyvistä sijoituksista ajaa. Jo startissa alkoi tapahtua, kun luokan pistejohdossa ollut Annina Noso myöhästyi niin paljon lähdöstä, ettei lähtöoikeutta enää hänelle myönnetty.

Ykkösenä ajettiin Koivukehän pätkä, johon molemmat autot lähtivat vain luokkapohjat mielessä. Molemmilla ajo sujui hyvin, mutta luokkapohjia ei kummallekaan autokunnalle ilmaantunut. Pikku-Pete Audilla oli luokan 3, mutta kärjessä Mikko Heikkilä meni aivan omaa vauhtiaan, mutta toiseksi tulleeseen Tapio Nirviin oli eroa vain muutama sekuntti. Pätkän lopussa oli hieman tilannetta, kun Audi tuli hieman huonolla linjalla, mutta onneksi mitään osunut mihinkään. Iso-Pete oli Starletilla luokan toinen jääden pohjista 9 sekunttia.

Virheettömässä ajolla mentiin myös kakkonen eli Hyvänneula vaikkakin Iso-Pete olikin vasta luokan 3:s. Junnu-Sm:n puolellä Heikkilä jatkoi hurjaa menoaan ja Nirvikin pääsi hieman karkuun. Nyt myös Jerry Heinonen ajoi samoille sekunneille, mutta sijoitus pysyi luokassa kolmantena. Jotenkin vain kello ei tykännyty, vaikka ajo molempien mielestä sujui varsin mallikkaasti.

Tauon jälkeen Ison Peten Starletin kone sanoi siirtymällä sopimuksen irti ja edessä oli keskeytys. Pikku Pete jatkoi taistelua luokassa, mutta samat miehet jatkoivat hurjaa menoaa ja ero Nirviin kasvoi 25 sekunttiin.

Toiseen kertaan ajettuun Koivukehään sitten Pikku Pete lähti kunnon iskulla ja tuloksena oli luokkapohjat hurjalla 14 sekunnin marginaalilla. Heikkilä joutui ongelmiin ja joutui lopulta keskeyttämään.

Viimeisenä ajettiin toiseen kertaan Hyvänneula, jossa Nirvi oli kuitenkin 1.7 sekunttia nopeampi, joten luokkavoitto hävittiin 12,7 sekunnilla. Kilpailun maaliin odotellassa todettiin molempien autokuntien mokanneen saman risteyksen.

Junnu-Sm puolella Pikku Pete nousi sijalle 13 ja Trophy sarjassa peräti toiseksi, kun V1600 luokasta napsahti 3 korkeimmat pisteet, joten hyvistä asemista päästään lähtemään seuraavaan osakilpailuun.