14.08.08

Lahti Historic-EM:stä hyvä tulos

7-9.8 ajettu EM-osakilpailu onnistui Seveltä ja Jukilta oikein hyvin. Em-luokassa mukana oli myös viritetyt vehkeet, mutta silti tuloksena oli luokan 3 sija. Kilpailussa ajettiin myös kotoisista Trophy pisteistä ja ne jaettiin erikseen molemmilta päiviltä. Vakioluokassa Jukille napsahti täysi pistepotti molempien päivien osalta. Yleiskilpailussakin vauhti riitti 26.

Perjantaina keli oli todella raskas, kun vettä satoi kaatamalla lähes koko päivän. Kymentaan erikoiskokeen nuotti ei aivan täysin onnistunut, mutta molemmilta kierroksilta selvittiin hienosti, vaikka kerran pikaisesti ojassa käytiinkin. Ojassuo oli toisella kierroksella niin huonossa kunnossa, että Juki kierteli vain pahimmat urat. Päivän ongelmaksi tuli laturin roikkuminen yhden pultin varassa. Toisessa huollossa rakennettu pinnapultti esti laturin pyörinnän ja hihna paloi poikki. Onneksi Väänäsen Hannu on reilu kilpakumppani ja saimme häneltä hihnan lainaan. Sen verran kiire tuli, ettei pohjapanssaria ehditty laittaa paikalleen, joten viimeinen pätkä tultiin "varovasti".

Lauantaina ongelmia tuotti rikkoutunut startti, mutta auto lähti aina tarvittaessa työntämällä käyntiin. Sade oli onneksi loppunut ja meno maistui taas haastavilla teillä. Varsinaisia tapahtumia ei päivään mahtunut ja yritettiin ajaa järkevästi ottamatta liikaa riskiä. Viimeisessä huollossa selvisi, että olimme EM-luokassa kolmantena noin 5 sekunnin erolla, joten 2 viimeistä erikoiskoetta tultiin taas hieman kovemmalla yrityksellä, jotta sijoitus saatiin varmistettua.

Kaikkinensa kilpailusta jäi hyvä maku ja reitti oli todella hieno. Varsinkin lauantain pätkät olivat todella makeita. Onnea Jukille loppukauden kisoihin ja täydet pisteet kotiin!